Zorgcomplex 'Huis in de Wei' te Scherpenzeel

Intensieve verbouwing

In opdracht van Woonstede is het zorgcomplex “Huis in de Wei” te Scherpenzeel intensief verbouwd. Het complex nabij de drukke winkelstraat, bestaat uit verschillende bouwdelen welke gefaseerd zijn uitgevoerd. Aan de achterzijde van het complex stond een “tijdelijke” verpleeg-unit waar tijdens de bouw bewoners met zorg in verblijven. Deze unit diende volledig “stand-alone” te blijven functioneren. Hier zijn onder andere de brandmeldinstallatie voor omgezet, een nieuwe ketel geplaatst en het PZI systeem voor omgezet. Van de bouwdelen B en C zijn de bewoners tijdelijk uitgeplaatst. Bouwdeel B en C is volledig gestript en hier zijn 28 nieuwe studio’s en 24 zorgappartementen in gebouwd. Het gehele installatiewerk is voor- en naar deze woningen aangepast. Op de begane grond in Deel C is een restaurant met keuken welke dienst doet voor de bewoners. Ook is er een kinderdagverblijf op de begane grond gekomen waar nu nog de tijdelijk unit zijn doorgang heeft. Toen deel B en C gereed waren zijn de bewoners (zorg) vanuit de tijdelijke unit aan de achterzijde naar de 1e en 2e verdieping van deel C verhuisd.  De tijdelijke Unit is afgebroken en aan de achterzijde is een nieuwe entree voor het KDV alsmede enkele gezamenlijke balkons aangebracht. Ook bij deel C is een nieuwe hoofdentree met bovenliggende balkons gemaakt.

Voorafgaand aan de verhuizing van de tijdelijke unit hebben wij in Deel A een 3-tal aanleunwoningen verbouwd. Ook de nieuwe entree aan de achterzijde en het aanpassen van de bestaande liftschacht waar een nieuwe grotere lift in kwam is geplaatst. Ook hier zijn tijdelijke voorzieningen getroffen zodat de bewoners in deel A tijdens deze werkzaamheden via (het reeds opgeleverde) deel B bij de lift in deel C konden komen, uiteraard geldt dit ook andersom voor bezoekers en personeel van de zorg. Al met al weer een geweldige uitdaging om dit prachtige project samen met Woonstede en de gebruikers tot een goed einde te brengen.

Uitdagingen

De uitdaging in dit project was de fasering van werkzaamheden met 3 bouwdelen, gecombineerd met de instandhouding van zware zorg (tijdelijke unit). Tijdens de uitvoering de verschillen tussen bestaand en nieuw in alle onduidelijkheid helder zien te krijgen binnen het korte tijdspad van de renovatie. Dat gecombineerd met een opdrachtgever, een gebruiker (zorg) met achterban, en diverse directieleveringen (lift, keukens, grootkeuken en zorgalarmering) maken dit een uitdagend geheel.

Waar:
Vijverlaan, Scherpenzeel

Opdrachtgever:
Woonstede

Type werkzaamheden:
Groot onderhoud

Projectomvang:
Zorghuis BVO: 6,177m2

Jaar:
2017

Vergelijkbare projecten