69 Woningen Vianen

Groot onderhoud in opdracht van Lekstede Wonen.

Voor Lekstede Wonen te Vianen zijn wij begonnen aan een wel heel bijzonder gevarieerde renovatie. De 69 eengezinswoningen worden namelijk per woningtype gerenoveerd. Voor alle 3 de type woningen geldt dat de daken en kozijnen worden vervangen, de woningen asbestveilig worden, de keuken, badkamers en toiletten worden vervangen.

Energetisch worden de woningen van een gemiddeld label E naar een label A gebracht, wat behaald wordt door spouw- vloer en dakisolatie aan te brengen evenals HR++ beglazing in nieuwe kozijnen. Ook worden de lateien ingepakt met isolatiemateriaal om de invloed van deze koudebrug te reduceren. Het dak wordt aan de buitenzijde geïsoleerd om de energetische prestatie zo hoog mogelijk te houden en de overlast voor de bewoners te beperken. Bijkomend voordeel is dat de woningen architectonisch een krachtigere uitstraling krijgen door het ‘’aanzetten’’ van de dakoverstekken en dakgoot. De CV ketel wordt vervangen en een CO2 gestuurde MV aangebracht.

Naast deze energetische maatregelen zijn herstelwerkzaamheden aan gevels, balkons en de interieur onderhoudswerkzaamheden activiteiten die we uitvoeren in bewoonde staat. Een technisch en logistiek uitdagend project waar wij warm voor lopen.

Echter is er één woning type waarbij we een stapje verder gaan. Deze woningen worden geheel ‘’ingepakt’’. Dat wil zeggen de woningen krijgen een geprefabriceerde voorzetgevel, welke een Rc waarde van 2,84 W/m2K heeft. Daarmee worden deze woningen label A+ Ook worden deze woningen vergroot met de ‘’badkapellen’’. Nee dit betreft geen typ fout. Deze badkapellen zijn geprefabriceerde badkamers welke deels in de woning en deel aan de woning hangen. Hierdoor wordt de badkamer circa 1m2 groter wat het gebruiksgemak aanzienlijk bevordert.

Waar:
Vianen

Opdrachtgever:
Lekstede Wonen

Type werkzaamheden:
Groot onderhoud

Project omvang:
69 eensgezinswoningen

Van Dillen Bouwgroep:
Timmerfabriek & Prefabfabriek

Vergelijkbare projecten