Nieuwbouw 96 appartementen Linschotensingel

Het laatste stukje van plangebied Oudegeinlaan Utrecht is in uitvoering met de nieuwbouw van 132 woningen aan de Linschotensingel en Vronesteinlaan in Utrecht. Voor Portaal realiseren wij eerst 96 energiezuinige sociale huurappartementen aan de Linschotensingel gevolgd door de bouw van…

Het laatste stukje van plangebied Oudegeinlaan Utrecht is in uitvoering met de nieuwbouw van 132 woningen aan de Linschotensingel en Vronesteinlaan in Utrecht. Voor Portaal realiseren wij eerst 96 energiezuinige sociale huurappartementen aan de Linschotensingel gevolgd door de bouw van 36 energiezuinige midden huurwoningen aan de Vronesteinlaan.
Portaal is al een tijd bezig met de ontwikkeling van de Oudegeinlaan, Nijeveldsingel, De Wierslaan, Linschotensingel en Vronesteinlaan. Van Dillen heeft voor Portaal alle verschillende projecten in dit plangebied uitgevoerd.

Het casco is uitgevoerd met een betontunnelbouw systeem. De gevels worden gesloten met HSB-gevelelementen van Prefab Fabriek Culemborg. In totaal worden er 300 gevelelementen gemonteerd in slechts 20 werkdagen. Op het dak komen de lucht-waterwarmte pompen voor individueel gebruik van de appartementen. Deze zijn opgesteld onder het tropendak van PV panelen, Effectief, beschermd en mooi uit het zicht.

Waar
Utrecht

Opdrachtgever
Stichting Portaal

Omvang
96 appartementen

Type werkzaamheden
Nieuwbouw

Jaar
2022