Kindcentrum Kiljan School Leiden

In het najaar van 2016 is een tender uitgeschreven voor de sloop-nieuwbouw van een school met gymzaal in Leiden. Dit ‘’KindCentrum Kiljan’’ is een multifunctioneel gebouw dat huisvesting gaat bieden aan de openbare basisschool Telders, protestants christelijke basisschool Daltonschool Leiden en peuteropvang SPL. De school heeft een oppervlakte van ca. 2.300 m2 bvo. De vrijstaande gymzaal ca. 500 m2 bvo.

Het gebouw bestaat uit twee etages met verspringend  metselwerk en buitengevelisolatie. In het kader van een gezond leefklimaat en energiezuinige eisen is het gebouw volgens de huidige normen met hoge  isolatiewaardes gerealiseerd. Daarom is gekozen voor een combinatie van vloerverwarming en luchtverwarming. Niet alleen het gebouw maar ook de complete afwerking inclusief interieur is door ons verzorgd. Tevens realiseerden we een vrijstaande gymzaal welke voorzien is van een gevelbeplating,  die in het ontwerp aansluit op het nieuwe schoolgebouw.

Dit nieuwbouwproject kenmerkt zich door het hoge niveau van detaillering en afwerking. Een opbouw van verschillende materialen (gevelmetselwerk, stucgevel en stalen profielplaten) vergde extra aandacht voor aansluitingsdetails. De kozijnen zijn voorzien van horizontale lamellen tussen de gevelpenanten. Deze ritmiek die in de gevels is verwerkt vergde extra aandacht voor zowel de nauwkeurigheid van het metselwerk als de montage van de kozijnen. Gecombineerd met een charmant ontwerp maakt dit een project waar wij als bouwers blij van worden. Mooie dingen maken vanuit vakmanschap, dat doen we bij Van Dillen graag.

Uitdagingen

Met een beperkt budget een nieuwbouwschool bouwen van hoogwaardige kwaliteit qua materialen en luchtdichting realiseren.  Gecombineerd met de toenmalige ontwikkelingen in de markt zijn bouwtijden en materiaal leveranties onderdelen waarvoor we strak de regie nemen om de korte bouwtijd en het projectbudget te bewaken.

Opdrachtgever
Stichting Kiljan

Type werkzaamheden
Sloop en nieuwbouw

Projectomvang
School en gymzaal

Architect
Kristinsson Architecten

Vergelijkbare projecten