School van Hout – Utrecht

MFA Voorn- Leidsche Rijn

MFA Voorn (Multifunctionele Accommodatie Voorn) in de wijk Leidsche Rijn in Utrecht is een gebouw dat huisvesting biedt aan twee basisscholen, voorschoolse opvang, een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en diverse sportverenigingen. Het gebouw werd te klein en moest uitgebreid en gerenoveerd worden. De renovatie betreft onder andere maatregelen ter verbetering van het binnenklimaat: Van E naar frisse scholen B klasse op gebied van ventilatie. De uitbreiding bestaat uit houtskeletbouw nieuwbouw: De School van Hout. Hierdoor hebben beide scholen een eigen entrée gekregen en zijn er voor basisschool De Boomgaard extra klaslokalen en speellokalen bijgekomen.

School van Hout is een samenwerking van de gehele Van Dillen Bouwgroep

De School van Hout is een prefab oplossing voor scholen- en utiliteitsbouw. Het is een prefab bouwsysteem van houten modules voor de realisatie van scholen of het uitbreiden van schoolgebouwen en een samenwerking van de gehele Van Dillen Bouwgroep. Alle benodigde expertise hebben we in huis om een School van Hout te realiseren.

Snelle doorlooptijden, een efficiënt proces en een kortere bouwtijd

Tekeningen worden gemaakt door Het Bouw Bureau. In onze eigen Timmer Fabriek produceren we alle kozijnen, ramen en deuren die vervolgens in de Prefab Fabriek in de houtskeletbouw elementen worden geplaatst. Deze elementen worden later als kant en klare pakketten door onze eigen vakmensen van Van Dillen Bouw en de Prefab Fabriek op de bouwplaats in elkaar gezet. Met als voordeel: snelle doorlooptijden, een efficiënt proces en een kortere bouwtijd.

Grote belangstelling voor de School van Hout

De afgelopen weken is er weer veel aandacht voor onze prefab oplossing voor scholen- en utiliteitsbouw. Op initiatief van Sineth Architects zijn er rondleidingen in de school georganiseerd voor schoolbesturen en andere geïnteresseerden. Ook de Van Dillen Bouwgroep was hierbij aanwezig om onze expertise en visie op prefab houtbouw te delen. In het magazine van Industrie Bouw staat ook een uitgebreid artikel over de School van Hout. Klik hier

Meer weten?

Wil je meer informatie over ons product School van Hout? Klik dan hier

 

Wat
Nieuwbouw School van Hout

Waar
MFA Voorn - Leidsche Rijn - Utrecht

Architect
Studio Beuving - Sineth Architecture

Opdrachtgever
Gemeente Utrecht

Van Dillen Bouwgroep
Van Dillen Bouw, Prefab Fabriek, Timmer Fabriek, Het Bouw Bureau, Van Dillen Materieel

Vergelijkbare projecten