Verbouwing bedrijfspand Culemborg

Het kantoor- en opslaggebouw aan de Randweg in Culemborg is te klein geworden. Een uitbreiding van het gebouw is dan ook wenselijk om daar gloed nieuwe keukenapparatuur op te kunnen slaan.

Het kantoor- en opslaggebouw aan de Randweg in Culemborg is te klein geworden. Een uitbreiding van het gebouw is dan ook wenselijk om daar gloed nieuwe keukenapparatuur op te kunnen slaan. Als eerst is een bestaande vleugel met kantoren gesloopt. Daarna is de nieuwe fundering gemaakt. Deels maken we gebruik van de bestaande fundering van het kantoor. Een staalconstructie, met een vrije overspanning van 25,8m! is daarna in elkaar gezet. De staalconstructie wordt bekleed met sandwich dak- en gevelelementen.

Op de begane grond en de 1e verdieping komt het nieuwe kantoor. Dit kantoor wordt voorzien van voldoende daglicht met aluminium kozijnen. Aan de binnenkant komen verschillende glazen wanden die dit daglicht doorgeven. Ook bij de indeling van het gebouw is rekening gehouden met lichtlijnen.

Aangezien het bestaande gebouw ten tijde van de werkzaamheden operationeel blijft (waaronder laden en lossen van goederen) is de planning zo ingericht dat er geen hinder in dit transport ontstaat. Maar ook de beveiligingsinstallaties, airco systemen, elektra en andere installaties dienen in gebruik te blijven, en door gekoppeld te worden aan de nieuwbouw.

Bij de klik melding voor de nuts leiding kwam al vroegtijdig de aanwezigheid van een gas-hoofleiding aan bod. Deze diende eerst omgelegd te worden alvorens aanvang genomen mocht worden met de bouw werkzaamheden. Dit heeft geleid tot een latere startdatum als gevolg van de planning van het nutsbedrijf.

Waar
Culemborg

Opdrachtgever
Triple-G Vastgoed B.V.

Jaar
2022

Vergelijkbare projecten