Verduurzaming van 12 woningen Cothen

In Cothen zijn we druk bezig geweest met de verduurzaming van 12 woningen voor Woningbouwstichting Cothen. De woningen zijn voorzien van nieuwe kozijnen en nieuwe beglazing, spouwmuurisolatie en vloerisolatie.

In Cothen zijn wij druk bezig geweest met de verduurzaming van 12 woningen voor Woningbouwstichting Cothen. De woningen zijn voorzien van nieuwe kozijnen en nieuwe beglazing, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Daarnaast zijn de voegen compleet vervangen en plaatselijk metselwerk herstel uitgevoerd waarna de spouwmuur is geïsoleerd.

De kruipruimtes zijn geïsoleerd, dit leverde een uitdaging op. De kruipruimtes waren te laag om arbo-veilig de isolerende maatregelen te treffen. Daarom zijn eerst sleuven gegraven in de kruipruimte zodat deze verantwoord toegankelijk was.

Niet alleen zorgen de nieuwe dakplaten voor een goede isolerende kwaliteit, maar ook technische verbeteringen, er is gelijk een gedegen overstek gerealiseerd. Zo kunnen huismussen zich nestelen onder de overstekende dakpannen langs de windveren. Maar niet alleen op deze indirecte manier zorgen we voor betere huisvesting van de fauna in Cothen. Want de nieuwe overzetkappen van de schoorstenen zijn voorzien van speciale vleermuisnestelkastjes. Een blijvende bijdrage aan de verbetering van de woonomgeving voor mens en dier.

Waar
Cothen

Opdrachtgever
Wooningstichting Cothen

Type werkzaamheden
Groot onderhoud

Omvang
12 eengezinswoningen

Vergelijkbare projecten