Renovatie gymzaal Wevelaan Utrecht

De Renovatie gymzaal Wevelaan is opgeleverd. Dit gebouw, gemaakt met het MUWI-bouwsysteem, is 52 jaar oud en kon wel een renovatie ondergaan. Het doel om een gasloze en energie neutrale gymzaal te realiseren is gelukt.

De Renovatie gymzaal Wevelaan is opgeleverd. Dit gebouw, gemaakt met het MUWI-bouwsysteem, is 52 jaar oud en kon wel een renovatie ondergaan. Het doel om een gasloze en energie neutrale gymzaal te realiseren is gelukt. Maar dit werk was wel lastig gezien de gemeentelijke monumentale status van het gebouw. Daardoor was een voorzet gevel of een voorzet wand niet mogelijk. Samen met de Gemeente Utrecht zijn wij deze uitdaging aangegaan om de gymzaal te vernieuwen en te verduurzamen, met behoud van het uiterlijk. We hebben oplossingen gevonden middels andere ingrepen zoals;

  • Het aanbrengen van een lucht-water warmtepomp voor de warmtehuishouding;
  • Een compleet nieuwe luchtbehandelingsinstallatie, uitgevoerd als een gebalanceerd ventilatiesysteem;
  • Verwijderen van de gasleidingen en de gasmeter die plaatsmaakt voor een warmtepompinstallatie;
  • Na-isoleren van de spouwmuren met Eco-parels en isoleren van het dak met ranke dak beplating.

Daarnaast zijn de kleedkamers en douches vernieuwd en de toegankelijkheid verbeterd. Zo is er nu een MIVA toilet, zijn alle deuropeningen verbreed en is de nieuwe troffelvloer op gelijke hoogte gebracht zodat iedereen mee kan doen in de vernieuwde gymzaal. Bij de werkzaamheden hebben we een tal van materialen circulair in te zetten. Zo zijn de uitkomende binnendeuren hergebruikt voor een kast t.b.v. de gymtoestellen en de ombouw van de nieuwe meterkast. Maar ook de zittingen van de banken zijn hergebruikt om smetplanken van te maken. Er zijn nog tal van andere uitdagingen die wij met sportieve energie aan zijn gegaan om een mooie gymzaal op te leveren.

Waar
Utrecht

Opdrachtgever
Gemeente Utrecht

Type werkzaamheden
Renovatie

Jaar
2022

Vergelijkbare projecten