2e Marnixschool Utrecht

Deze school midden in de wijk Oog in Al te Utrecht wordt flink uitgebreid en vernieuwt. De nieuwe vleugel van 900 m2 groot bestaat uit een staalconstructie gecombineerd met houtskeletbouwgevelelementen.  Na een sloop is gelijk de nieuwbouw gerealiseerd naast het…

Met waarschijnlijkheid weten we dat Het Wilhelmus geschreven is door Philips van Marnix, met zekerheid zeggen wij dat Bouwbedrijf Van Dillen deze grootschalige nieuwbouw en renovatie van de 2e Marnixschool in Utrecht heeft gerealiseerd. Deze school midden in de wijk Oog in Al te Utrecht wordt flink uitgebreid en vernieuwt. De nieuwe vleugel van 900 m2 groot bestaat uit een staalconstructie gecombineerd met houtskeletbouwgevelelementen.  Na een sloop is gelijk de nieuwbouw gerealiseerd naast het bestaande, historische gebouw.

Het ontwerp van Mosaiek Architecten laat het onderscheid tussen de ‘’bestaande bouw’’ en het ‘’nieuwbouw’’ deel goed zien. De nieuwbouw kenmerkt zich door de houtengevels met grote glasoppervlaktes. De montage van één verdieping nam slechts één dag in beslag. Hierdoor was de nieuwbouw vanaf de begane grondvloer binnen 3,5 week wind- en waterdicht. En dat terwijl in het bestaande gedeelte de afbouwfase al begonnen was.

Waar
Utrecht

Opdrachtgever
Stichting PCOU

Type werkzaamheden
Renovatie en nieuwbouw

Jaar
2021

Vergelijkbare projecten