Opslag en nieuwbouw Ontmoetingsgebouw Amaliapark

Bouwbedrijf Van Dillen en Prefab Fabriek Culemborg maakte een nieuw ontmoetingsgebouw en renoveerde het bestaande opslaggebouw.

Bouwen is topsport en zeker in prefab! In opdracht van Gemeente Utrecht zijn wij gaan sprinten voor de atletiekbaan Amaliapark in Utrecht. Bouwbedrijf Van Dillen en Prefab Fabriek Culemborg maakte een nieuw ontmoetingsgebouw en renoveerde het bestaande opslaggebouw. Het nieuwe gebouw is ontworpen door Architectenbureau Vincent Frowijn en tot op detail uitgewerkt door Het Bouw Bureau. Het gebouw bestaat uit 23 prefab HSB-elementen en is in 3 werkdagen op locatie in elkaar gezet.

Het te verbouwen opslaggebouw is voorzien van eenzelfde, nieuwe gevelbekleding, nieuwe toiletten en van een algemene opknapbeurt van de overige ruimtes. Bij de bouw en renovatie zijn verschillende circulaire materialen toegepast. Zo zijn de binnendeuren afkomstig van een ander project, is er circulair beton gebruikt in de vloer en in de fundering, maar ook de kozijnen zijn circulair. Het kozijnhout is namelijk gemaakt van oud sloophout waar Timmerfabriek Culemborg nieuwe kozijnen van gemaakt heeft.

Waar
Utrecht

Opdrachtgever
Gemeente Utrecht

Type werkzaamheden
Nieuwbouw

Jaar
2022

Vergelijkbare projecten