Verduurzaming Juliana Daltonschool Bussum

De verduurzaming van de monumentale Juliana Daltonschool in Bussum is een feit. Het gebouw is in 1930 gebouwd en nu uitvoerig gerenoveerd.

De verduurzaming van de monumentale Juliana Daltonschool in Bussum is een feit. Proceon Scholengroep is het nieuwe schooljaar 2021 fris begonnen. Het gebouw is in 1930 gebouwd en nu uitvoerig gerenoveerd.

Naast de grootschalige interne verbouwing is niet allen de gevel is gereinigd, maar ook zijn de 53 historische valramen vervangen met behoud van de authentieke detaillering, maar nu wel voorzien van moderne kierdichting. De oude spantenkap is geïsoleerd met Lcynene-isolatie. Een innovatief product waarbij isolatie tegen de bestaande kap wordt gespoten. Met deze isolatie ingreep is het dak geïsoleerd met een gemiddelde Rc van 6 m2/kW, waarbij alle hoekjes, naadjes en kieren afgedekt zijn met isolatiemateriaal. Ook eventueel aanwezige leidingen zijn gewoon overgespoten met deze aanpak. Zo hebben we ook de nieuwe voorzetwanden aan de binnenzijde langs de gevel gemaakt. De metal stud wanden zijn geplaats met alle installaties erin, maar zonder glas- of steenwol isolatie. On-geïsoleerde wanden? Nee, want we bliezen de wanden naderhand vol met hetzelfde isolatiemateriaal. En daarmee is een perfecte, naadloze, volle, aansluiting gevormd in een slanke constructie langs de monumentale gevel en dak.

De projectdoelstellingen zijn bereikt; Een ruimtelijk programma dat aansluit bij het Daltononderwijs; Levensduur verlenging van 40 jaar; Een gezond en prettig binnenklimaat gerealiseerd; Extra (zelfstandige)werkplekken; Verbeterde gebruikscomfort in een gemoderniseerd gebouw.

Vergelijkbare projecten