Het Gastenhuis Zwolle

De nieuwbouw van drie gastenhuizen in Zwolle, Hoevenlaken en Harderwijk. De gebouwen zijn qua opzet identiek aan elkaar, maar daar houden de overeenkomsten wel op.

De nieuwbouw van drie gastenhuizen in Zwolle, Hoevenlaken en Harderwijk. De gebouwen zijn qua opzet identiek aan elkaar, maar daar houden de overeenkomsten wel op. Verschillende facetten van de locaties en de diversiteit in esthetische uitwerking van de gebouwen maken dat er in feite drie verschillende nieuwbouwprojecten voor Amvest en zorgorganisatie Het Gastenhuis worden gerealiseerd. In de Zwollense wijk Stadshagen is het ontwerp van B+O Architects gerealiseerd voor 20 appartementen waarin mensen met een zorgvraag op een liefdevolle en huiselijke wijze woonzorg mogen ontvangen. Het bijzondere van dit woonconcept is dat een zorgechtpaar samen met woonzorgbegeleiders zorgen voor de bewoners als één grote familie. En zelf ook wonen in het gastenhuis.

Qua prestaties hebben alle gebouwen een Qv10 van 0.35, wordt gebruik gemaakt van een bodemwarmtebron voor aardwarmte en komt de EPC op  0.4.

Waar
Zwolle

Opdrachtgever
Amvest

Type werkzaamheden
Nieuwbouw

Projectomvang
Zorgcomplex met 20 appartementen

Van Dillen Bouwgroep
Van Dillen Bouw, Het Bouw Bureau, Prefab Fabriek Culemborg

Jaar
2020- november 2021