Renovatie 192 portiekwoningen, Kanaleneiland Zuid Utrecht

In korte tijd nieuwe badkamer, toilet en keuken

Deze 192 woningen gelegen in Kanaleneiland Zuid te Utrecht, hebben een zeer grondige renovatie ondergaan. De woningen werden in een zeer beperkte periode voorzien van een nieuwe badkamer, toilet en keuken. Daarnaast werd er een uitbouw aan de achterzijde van de woningen gerealiseerd met een nieuw balkon. De buitenschil werd opnieuw geïsoleerd en nieuwe kozijnen zijn geplaatst. Dit alles met inachtneming van de karakteristieke uitstraling van deze flats. Ook is de toegankelijkheid sterk verbeterd. Deze 4 hoog flats hadden oorspronkelijk geen lift, en konden alleen met de trap worden bereikt. Na de renovatie is elk trappenhuis voorzien van een lift.

Voor dit project hebben wij als aannemer een geïntegreerd contract afgesloten met de opdrachtgever, hetgeen de  totaliteit van het plan (ontwerp tot en met de uitvoering) verzorgde. Inmiddels zijn we in 2019 begonnen met het vervolg van nog eens 288 portiekwoningen verdeeld over 6 flats.

Uitdagingen

De renovatie is in uitwoonde staat gerealiseerd, waardoor het minimaliseren van de overlast een zeer grote uitdaging was. Daartegenover stond, dat de bewoners na de renovatie een geheel vernieuwde woning kregen die in alle opzichten weer voldeed aan de eisen.

Eén van de grootste uitdagingen was de asbestsanering. Dit werd op innovatieve wijze aangepakt. Het asbest aan de dakranden e.d. is d.m.v. een verplaatsbare ‘asbest tent’ (door ons Cocon® genoemd) op een veilige wijze gesaneerd c.q. afgeschermd.

Waar:
Kanaleneiland Zuid, Utrecht

Type werkzaamheden:
Renovatie

Projectomvang:
192 portiekwoningen

Opdrachtgever:
Portaal

Architect:
Arton B.V.

Vergelijkbare projecten