Kanaleneiland Zuid Utrecht

Renovatie 6 flats, 288 portiekwoningen in opdracht van woningbouwcorporatie Portaal

Voor het project Kanaleneiland Zuid verzorgden wij het ontwerp en de totale uitvoering van de renovatie van portiekwoningen. In 2014-2015 moderniseerden wij eerst 192 woningen verdeeld over 4 flats en in 2019 zijn we gestart met het vervolg van nog eens 288 woningen verdeeld over 6 flats. Voor de zomer van 2021 waren alle werkzaamheden aan de appartementen en nieuwe binnentuinen afgerond. Daarmee kwam de grootschalige renovatie tot een einde.

Efficiëntie is het sleutelwoord: in één dag acht badkamers geplaatst
In totaal zijn er 2.052 nieuwe houtenkozijnen en gevelpuien van de Timmer Fabriek geplaatst om de complete schilrenovatie- en verduurzaming mogelijk te maken. Alle woningen zijn van een collectief verwarmingssysteem naar een individueel stadsverwarmingssysteem gegaan. Bij de opknapbeurt van de 288 woningen is efficiëntie het sleutelwoord.  De doorlooptijd is daarom vier weken per portiek; één van de tijdbesparende maatregelen die Van Dillen hierbij inzet is het gebruikmaken van geprefabriceerde badkamerelementen, waarmee er in één dag zo’n acht complete badkamers kunnen worden geplaatst.

Van energielabel F naar energielabel A
Middels een complete schilrenovatie en het aanbrengen van geprefabriceerde gevelelementen uit de Prefab Fabriek stijgt de energetische prestatie van een energielabel F naar energielabel A. Daarnaast worden de woningen asbestveilig gemaakt en voorzien van video-intercoms, waarmee de woningen en het complex weer voldoen aan de eisen van onze tijd.

Meer kwaliteit in de wijk
Zowel het interieur als het exterieur zijn grondig onder handen genomen. De flats zijn nu asbestveilig, gemoderniseerd, verduurzaamd en klaar voor de toekomst. Bijzonder in dit renovatieproject is dat de aanpak op sociaal en op economisch gebied voor meer kwaliteit moest zorgen in de wijk Kanaleneiland in Utrecht. Kijkend naar het eindresultaat kunnen we zeggen dat dit is gelukt en zijn we trots op de langdurige en goede samenwerking met Portaal.

Waar
Kanaleneiland Zuid, Utrecht

Opdrachtgever
Portaal

Type werkzaamheden
Renovatie

Projectomvang
6 flats, 288 portiekwoningen

Van Dillen Bouwgroep
Van Dillen Bouw Timmer Fabriek & Prefab Fabriek

Jaar
2019-augustus 2021

Vergelijkbare projecten