Schakelstede Nieuwegein

3 uitdagende projecten voor Mitros

Op de zichtlocatie tegenover winkelcentrum Cityplaza de bestaande entree verfraaien van een woongebouw. Het ontwerp resulteert in een betere architectonische aansluiting met het tegen overliggende Cityplaza. De uitstraling van Schakelstede is krachtiger en kenmerkender geworden. Daarvoor zijn een aantal engineeringsessies nodig geweest om een slanke profilering van de vliesgevel mogelijk te maken.

De bestaande open portiek is geheel afgesloten vanaf de begane grond tot dak. Door het plaatsen van een vliesgevel en het aanbrengen van een uitbreiding op het dak. Wel is er op de begane grond een overzichtelijke passage gemaakt zodat winkelbezoekers het woongebouw kunnen doorkruisen richting de parkeerplaats. Het bevorderen van de (woon)veiligheid van Schakelstede was een essentieel speerpunt in deze gevelwijziging. De appartementen zijn voorzien van een nieuw videofoonsysteem. Zodat bewoners gericht bezoek toelaten tot de portiek.

Uitdagingen

De portiek is tevens de doorgang voor bezoekers van Cityplaza. Deze doorgang diende tijdens de werkzaamheden toegankelijk te blijven. Dit vergde een procesmatige en stapsgewijze uitvoering gecombineerd met extra veiligheidsvoorzieningen.  Na afloop van de werkzaamheden is pas met het plaatsen van de kozijnen een afscheiding gerealiseerd tussen de doorgang en portiek.

Waar en wat
Utrecht & Nieuwegein, Portiekaanpak diverse complexen

Type werkzaamheden
Verbouw

Opdrachtgever
Mitros

Ontwerp
K3 Architecten

Looptijd
februari 2018 – april 2019

Project team
Roelof van Steenis, Nico Dokman, Jan van Mourik, Theo Vernooi

Vergelijkbare projecten