Groot onderhoud in tijden van Corona

De grootonderhoudswerkzaamheden voor de 129 woningen in het Plan Zuid te Wateringen voor Wonen Wateringen gaan in aangepaste vorm door.

Door het Corona virus zijn alle warme opnames en keuze gesprekken tot nader order stop gezet vanuit veiligheidsoverwegingen voor bewoners en onze medewerkers. Het vervangen van de kozijnen, in samenwerking met Novafront kan nog wel zijn doorgang vinden.

Elke dag bellen we met de betreffende adressen om te vragen of de bewoners het (nog steeds) goed vinden en gezond zijn om de gevelkozijnen te vervangen. Doordat we het vervangen per gevel oriëntatie doen (voor- achtergevel) is er altijd een ruimte vrij voor de bewoners zodat onze medewerkers niet in de buurt komen van de bewoners. De monteurs zijn in het bezit van passende BPM’s als mondkapjes, handschoenen en stofbrillen.

Er wordt gewerkt in kleine groepjes en de schaft tijden zijn verspreid. Zo kunnen we voldoende afstand te behouden. De bestaande oude houten kozijnen fungeren als stelkozijn voor de nieuwe kunststofkozijnen. Zo ontstaat er geen breuk of sloop schade aan de binnen afwerking als behang en vensterbanken, wat bij gehele verwijdering van de kozijnen wel het geval zou zijn. De bewoners blijken erg blij te zijn met het resultaat en dat de geplande werkzaamheden vooralsnog door gaan.

Deel dit

Blijf Op De Hoogte

Schrijf je in voor ons nieuwsmagazine

stay informed