Dagvandebouw

Dag van de Bouw 2022, Linschotensingel

Op zaterdag 18 juni 2022 stellen wij de bouwplaats aan de Linschotensingel open voor bezoekers aan #dagvandeBouw 2022. Tijdens deze dag bent u van harte welkom om de nieuwbouw van 96 appartementen voor Portaal op locatie te bezoeken.
Tussen 10.00 uur en 14.00 uur is de bouwlocatie te bezoeken voor een rondleiding door onze enthousiaste medewerkers van dit project. Zien wij u dan?

Bezoekadres voor de navigatie: Linschotensingel 2 Utrecht.

Renovatie en uitbreiding basisscholen Utrecht

We zijn gestart met de grootschalige renovatie en uitbreiding van de Multi Functionele Accommodatie (MFA) Voorn in Utrecht.

In deze school zijn twee basisscholen Basisschool de Boomgaard en KBS De Achtbaan, een vroeg- en voorschoolse educatie, Saartje Kinderopvang, een buitenschoolse opvang en een sportaccommodatie gehuisvest.

Een project waarbij het merendeel van de klaslokalen en ruimtes tijdens de werkzaamheden in gebruik is. De vooruitgedachte fasering is afgestemd met de gebruikers en met passende maatregelen kunnen we deze uitdaging volbrengen. Zo is de wand van de bestaande gymzaal voorzien van een speciaal folie welke ervoor zorgt dat de gevel tijdelijk wind- en waterdicht is tot de uitbreiding is gerealiseerd. De diverse bouwschotten zorgen ervoor dat geluids- en stofoverlast wordt beperkt.

Ook staat buiten op de bouwplaats een veiligheidsbeambte die het kruizen van bouwverkeer en leerlingen naar het speelveld bewaakt. Deze week zijn de eerste heipalen aangebracht voor de uitbreiding en de interne verbouwing van fase 1 is in volle gang, de lichtstraat is inmiddels al verdwenen. Wordt vervolgd!

Van Dillen Bouw - nieuwbouw

Nieuwbouw 12 appartementen Breukelen

De aanvraag van de omgevingsvergunning van ons Design and Build project ‘’Nieuwbouw 12 appartementen Breukelen’’ is ingediend!

Het ontwerp van deze nieuw te bouwen appartementen voor woningcorporatie Vecht en Omstreken is in samenwerking met K3 architectuur tot stand gekomen.

Het appartementengebouw past volgens ons goed in het bestaande straatbeeld en het dorpse karakter van Breukelen. Het casco is opgebouwd uit betonvloeren en kalkzandsteen wanden die worden voorzien van houtskeletbouw gevelelementen welke in samenwerking met Prefab Fabriek Culemborg B.V. zijn geëngineerd.

We kunnen nu verder met de voorbereidingsfase, wordt vervolgd!

Lentehof Lopik

Lentehof Lopik opgeleverd

Het is zover! Vandaag leveren we de Lentehof op aan woningbouwvereniging De Woningraat . Bouwbedrijf Van Dillen heeft de nieuwbouw van dit appartementencomplex gerealiseerd.

De ‘’Lentehof’’ zoals het complex genoemd wordt, is speciaal voor senioren ontworpen door op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs. Zeer opvallend in het ontwerp zijn de 6 houten gelamineerde gebogen spanten met een overspanning van 10 meter en 3 verdiepingen hoog, welke een prachtig glazen atrium dragen.

Het atrium fungeert als een ontmoetingsplek voor de bewoners van de 40 appartementen die elk circa 71m2 groot zijn. De herkenbare zicht locatie langs de provinciale N210 zorgde voor extra aandacht op het gebied van geluidswering en ventilatie.

Een uitdagend project met een eindresultaat dat er mag zijn!

Van Dillen Bouw - Houten On Stage

Houten On Stage

Vorige week dinsdag hebben onze collega’s van Van Dillen Bouw ons bedrijf  vertegenwoordigd op het Houten On Stage event.

Bij dit evenement hebben leerlingen van het VMBO uit de omgeving kennis kunnen maken met verschillende beroepsrichtingen en carrière mogelijkheden.

Houten on Stage geeft daarmee de mogelijkheid aan leerlingen om zich goed te oriënteren en vragen te stellen. Tegelijkertijd kunnen de verschillende sectoren hun beroepsrichtingen promoten.

In de bouw zijn goede vakmannen en vakvrouwen altijd welkom! Daarom was Jaap de Windt met een aantal collega’s aanwezig om met de vele leerlingen hun enthousiaste ervaringen over werken in de bouw te delen!

Wilgenwold Almere Oosterwold

Vorige week is er weer een prachtige Wilgenwold woning (195 m² BVO) in Almere Oosterwold in slechts anderhalve dag geplaatst en wind- en waterdicht gemaakt. Dit is de vierde woning die Prefab Fabriek Culemborg maakt in de rij van 10 duurzame geprefabriceerde houtskeletbouwwoningen in Oosterwold.

Dankzij de hoge energetische gevelschil en combinatie van installaties hebben deze woningen een EPC <0.  Een mooi samenwerkingsproject met @SustainerHomes en @ProjectinGreen met een resultaat waar we trots op mogen zijn!

Bouwreis naar Nepal

Eind september zijn Jaap de Windt en Chris van den Bos vertrokken naar Nepal voor een bijzondere bouwreis in samenwerking met Stiho voor Habitat for Humanity. Met een team van 21 bouwprofessionals hebben zij kunnen meehelpen aan de wederopbouw van talloze huizen in het oosten van het land, die door een overstroming waren verwoest.

Toekomst op bezoek

Afgelopen woensdag hebben drie enthousiaste leerlingen van het KWC in Culemborg een bezoek gebracht aan onze bedrijven. Dit om hen een beeld van de bouwsector te geven zodat zij een wel overwogen keuze kunnen maken voor een vervolgopleiding. Na een kop chocomel en een korte bedrijfsintroductie heeft Jaap de Windt de (mogelijke toekomstige bouwmedewerkers?) een rondleiding gegeven langs de vele facetten die de bouwsector en onze bedrijven kennen.

Hopelijk hebben we de interesse voor de bouw bij deze 3e jaar VMBO leerlingen weten te versterken en zien we deze dame en heren in de toekomst terug op de bouwplaats of op kantoor!