Oplevering nieuwbouwproject gymzaal Terwijde Utrecht

Wij leggen net de hamer neer en het sport en spel kan beginnen.

De nieuwe gymzaal aan de Ella Fitzgeraldplein 291 in Terwijde te Utrecht is opgeleverd. In het afgelopen jaar hebben wij voor Vastgoedorganisatie Utrecht de nieuwbouw mogen realiseren van deze gymzaal midden in Leidsche Rijn.

De nieuwe gymzaal is gebouwd met een staalconstructie en kalkzandsteen met daar omheen houtskeletbouwelementen. In het ontwerp van Mosaik Architecten is veel aandacht voor duurzaamheid. Het gebruik van houtmaterialen en begroeiing in de gevels, maar ook het groendak en het geïntegreerd zonnepaneel dak geeft uitdrukking daaraan. Maar ook achter de zichtbare componenten komt de duurzaamheid terug. Zoals de houtskeletbouw elementen die we gebruiken om het gebouw snel wind- en water dicht te maken.

De complexe installatie die met een minimaal energiegebruik voor een gezond binnenklimaat zorgt. De uitdaging in het project zat vooral bij de combinatie van de diverse bouwsystemen. Staalconstructie, speciale MBI stenen, groene gevel, prefab elementen etc. dit maakt het werk divers. Het gebouw is in 8 effectieve maanden gerealiseerd. De uitdaging om binnen het beschikbare budget een toekomst bestendig volledig energie neutraal gebouw te realiseren is gelukt al zeggen we het zelf.

 

Kamerlid Derk Boswijk op werkbezoek bij de Van Dillen Bouwgroep!

Vrijdagochtend 3 november bracht kamerlid Derk Boswijk een bezoek aan de Van Dillen Bouwgroep!

 

‘’Komende jaren staat er veel te gebeuren op het bedrijventerrein Pavijen in Culemborg. Zo wordt de noordzijde getransformeerd tot woningbouwlocatie en wordt er samen met ondernemers gekeken naar de opzet van een eigen energienetwerk. Een netwerk waar bedrijven onderling elektriciteit kunnen uitwisselen. Om oplossingsrichtingen voor dit netwerk op de landelijke politieke agenda te krijgen bracht Tweede kamerlid Derk Boswijk (CDA) afgelopen vrijdag een werkbezoek aan het Culemborgse Familiebedrijf van Dillen Bouwgroep. Het kamerlid sprak zijn waardering uit voor het praktische vakmanschap waarmee lokaal gewerkt wordt aan energievraagstukken. Aangedragen voorbeelden neemt hij mee naar Den Haag.” 

Lees de volledige artikelen op:

Verduurzamen 62 woningen en 14 bedrijfsruimtes

Wat gaat de tijd toch snel. In het hart van Rotterdam zijn we flink op weg met de verduurzaming van 62 woningen en 14 bedrijfsruimtes verdeeld over 8 complexen. De eerste 2 complexen zijn gereed en dat was een mooi moment om samen met opdrachtgever Havensteder en de bewoners stil te staan bij dit project met een klein feestje.

Bij dit project zijn vier verschillende architecten betrokken (Studio AbacaxiLAGADO architectsStudio TMOJ en Laurens Boodt Architect) waardoor er verschillende ontwerpen met het bouwsysteem worden gerealiseerd. De bestaande, asbesthoudende gevels, worden gesaneerd door Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken b.v. waarmee wij samen de tender zijn ingegaan.

De werkzaamheden zijn verdeeld in een ‘’binnen trein’’ en ‘’buiten trein’’. Als eerste worden de interieurs van de woningen vernieuwd. Daarna de trappenhuizen en de bergingen, waar eveneens veel asbest gesaneerd dient te worden. En daarna wordt de gevel aangepakt naar het ontwerp van één van de architecten.

Bij het na isoleren van de bestaande HSB gevels worden deze voorzien van nieuwe kunststof kozijnen, nieuw achterhout en 5cm extra isolatie. Daarvoor wordt het stijl- en regelwerk opgedikt waarna de gevelbeplating er op kan. De verspreide locaties, verschillend ontwerpen en diversiteit aan complexen in de binnenstedelijke omgeving maakt het een uitdagend project verteld uitvoerder Arjan Verwoert: ‘’Het binnenstedelijk werken in samenspel met de bewoners is echt gaaf om te doen’’.
Met die uitspraak kunnen wij het alleen maar eens zijn!

Oplevering Vronesteinlaan Utrecht

De laatste handelingen voor het plangebied ‘’Oudegeinlaan’’ zitten er op. Met de oplevering van 36 appartementen aan de Vronesteinlaan is er een einde gekomen aan de realisatie van 270 energiezuinige sociale huurwoningen in Utrecht. Woningstichting Portaal ontving vorige week de sleutels van deze appartementen.

Als gevolg van de fasering zijn we ruim 7 jaar actief geweest in deze wijk. Een wijk welke we hebben getransformeerd van een jaren ’50 wijk naar een moderne variant naar ontwerp van K3 architectuur. We zijn trots op het eindresultaat van deze en eerdere fases die zijn opgeleverd. Dank aan Portaal voor het prettige opdrachtgeverschap en samenwerking.

 

Transformatie van kantoor naar opvang locatie

Van kantoor naar opvang locatie voor 286 Oekraïense vluchtelingen in 5 maanden tijd. Een snelle race met enkele horden is succesvol gelopen. Het gebouw is opgeleverd aan opdrachtgever Gemeente Utrecht.

De transformatie van het gebouw is snel gegaan. Vanaf de opdracht in februari 2022 tot aan de oplevering was het doorzetten voor het complete projectteam. Er waren verschillende uitdagingen, zoals materiaal transport bij het drukke kruispunt van voetbalstadion De Galgenwaard, beperkte ruimte rondom het gebouw, een korte tijdsplanning en aanvullende werkzaamheden die na het sloopwerk tevoorschijn kwamen. In de afgelopen 5 maanden is de complete indeling van het gebouw vernieuwd, nieuwe installaties aangebracht en sanitair ruimtes gecreëerd.

Wat korte getallen om deze uitdaging meer te duiden:
·        4.500 m2 coatingvloer afwerking aangebracht;
·        8.000 m2 wanden voorzien van afwerking;
·        4,5 km plint aangebracht;
·        4.000 m2 akoestisch spuitwerk op de plafonds aangebracht.

Ten gunste van de bouwsnelheid is er gekozen om de coating van de vloerafwerking (van de compleet gestripte verdiepingen) in één keer aan te brengen, af te dekken en daarna de metal stud wanden er op aan te brengen. Anders hadden we over 5 verdiepingen steeds ruimten moeten afsluiten terwijl er 70 vaklieden in het gebouw bezig zijn.

Deze mooie uitdaging deden wij niet alleen. Vele onderaannemers hebben mee geholpen het succes waar te maken. Vooral de samenwerking met Gemeente Utrechtrijpstra versseput architecten rijpstraE.T.I.B. van Barneveld B.V., Ruitenbeek project afbouw en Blankespoor Installatietechniek Putten is zeer goed verlopen.

De (ver)nieuwbouw aan de Ridderstraat in Culemborg

Het begin is er! De (ver)nieuwbouw van het appartementencomplex aan de Ridderstraat in Culemborg is begonnen. Voor KleurrijkWonen gaan wij dit complex voorzien van een compleet nieuwe gevel, indeling en installatie. Het complex met 54 appartementen wordt tot op het casco gesloopt waarna de opbouwende werkzaamheden starten.

Het ontwerp van opZoom Architecten hebben wij samen met Het Bouw Bureau in bouwteam uitgewerkt. In het ontwerp komen er 50 hoogwaardige appartementen terug. Deze appartementen worden gasloos, energiezuinig en deels met circulaire materialen gerealiseerd.

In de uitvoering is de bereikbaarheid tot het complex een grote uitdaging. Omdat de Ridderstraat ligt in de historische binnenstad van Culemborg is transport via deze route niet mogelijk. Maar een tijdelijke brug biedt oplossing om ook met zwaarder materiaal het complex te bereiken. De vrachtwagen kan net door de toegangspoort, en dat Past Precies!

Update: grootschalige renovatieproject Smitsveen Soest

In oktober 2022 zijn we in Soest gestart met de grootschalige interieur renovatie van 164 appartementen voor Portaal in de wijk Smitsveen. Dit project hebben wij samen met Portaal ontwikkeld vanuit de ketensamenwerkingsovereenkomst tussen Portaal en Bouwbedrijf Van Dillen.

Tijdens een eerdere fase, waarbij de CV-ketels zijn vervangen, zijn vooruitlopend al de standleidingen voor het riool vervangen en de stijgende kanalen voor de ventilatie uitgebreid. Daardoor kunnen we de nieuwe interieurs (keuken, badkamer en toilet) eenvoudig aansluiten op de nieuwe installaties. 85% van de appartementen krijgt een nieuw interieur en ook de meterkasten worden vervangen. De mechanische ventilatie is omgezet van een individueel- naar een collectiefsysteem. Daardoor worden de onderhoudskosten in de toekomst lager en hebben bewoners van het reguliere onderhoud minder hinder.

Het geheel van werkzaamheden vindt plaats in bewoonde staat. Om het complex op het gebied van veiligheid ook te verbeteren wordt alle verlichting uitgevoerd conform PKVW. En ook worden nieuwe uitzetramen geplaatst, met een betere isolatie waarde. De appartementen van de eerste verdieping krijgen nog een energetische verbetering. Want de plafonds van de bergingen worden voorzien van isolatie. Wat deze bewoners een geïsoleerde vloer oplevert.

De eerste woningen zijn inmiddels naar tevredenheid opgeleverd. Gemiddeld genomen zijn er minder dan twee opleverpunten per woning. Een prestatie waar we met alle ketenpartners trots op mogen zijn! Een vervolg van nog eens 164 appartementen in dezelfde wijk is in bespreking, om ook uitgevoerd te worden.

Gestart met de bouw van De Zwaneridder!

Kunnen wij het maken? Nou en of! Op 4 november 2022. heeft Bob de Bouwer samen met de leerlingen van kinderdagverblijf en basisschool De Zwaneridder de eerste graafwerkzaamheden verricht. Een minuut lang werd er fanatiek zand geschept als officieel startsein voor de bouw van hun nieuwe school. Alle groepen waren vertegenwoordigd en zongen gezamenlijk een lied ter ere van de bouw. Daarnaast hield schooldirecteur Ilja van Geel een korte toespraak en was burgemeester Floor Vermeulen ook aanwezig bij deze officiële handeling.

Het schoolgebouw wordt gemaakt naar ontwerp van 9graden architectuur welke bouwkundig is uitgewerkt door Het Bouw Bureau. De planning is dat de leerlingen eind 2023 kunnen starten in het nieuwe gebouw van Stichting Pallas.

Opgeleverd: 12 appartementen voor Vecht en Omstreken in Breukelen

Het zit er op. Het werk aan de 12 appartementen voor Vecht en Omstreken in Breukelen!

Een project waar we met tevredenheid op terugkijken. De nieuwe bewoners kregen op 5 december 2022 een mooi cadeau van de corporatie. De sleutel van hun nieuwe appartement. Inmiddels wordt er al druk geklust door de bewoners om de woningen te voorzien van wand- en vloerafwerking om het hun eigen plekje te maken.

Veel succes en woonplezier toegewenst!

 

 

Oplevering Linschotensingel te Utrecht

De eerste appartementen aan de Linschotensingel te Utrecht zijn overgedragen aan de huurders van Portaal. Daarmee betreden de eerste huurders één van de 96 appartementen die Bouwbedrijf Van Dillen hier heeft gerealiseerd. Het ontwerp van K3 architectuur omvat een verscheidenheid aan woningplattegronden en afmetingen. Hierdoor is de Linschotensingel geschikt voor diverse huishoudens om te wonen. De vormgeving van de Linschotensingel refereert terug aan het jaren ’50 ontwerp van het oorspronkelijke complex maar dan met duurzame prestaties. Alle appartementen hebben een A+++ energielabel. In de planvoorbereiding is het ontwerp volledig uitgewerkt in BIM t.b.v. inkoop, voorbereiding, realisatie en oplevering.

De laatste woningen aan de Linschotensingel worden medio mei uitgegeven aan de huurders waarmee er weer een mooi complex is toegevoegd aan de sociale woningvoorraad van Portaal in Utrecht.

Met deze deeloplevering zijn wij een stap dichter bij het gereed maken van het totale plangebied Oudegeinlaan Hoograven. Sinds 2016 heeft Van Dillen 270 duurzame wooneenheden gefaseerd gerealiseerd in opdracht van Portaal. Momenteel zijn wij nog druk bezig om de twee appartementencomplexen aan de Vronesteinlaan af te bouwen met 36 middenhuur appartementen.