Verduurzamen 62 woningen en 14 bedrijfsruimtes

Wat gaat de tijd toch snel. In het hart van Rotterdam zijn we flink op weg met de verduurzaming van 62 woningen en 14 bedrijfsruimtes verdeeld over 8 complexen. De eerste 2 complexen zijn gereed en dat was een mooi moment om samen met opdrachtgever Havensteder en de bewoners stil te staan bij dit project met een klein feestje.

Bij dit project zijn vier verschillende architecten betrokken (Studio AbacaxiLAGADO architectsStudio TMOJ en Laurens Boodt Architect) waardoor er verschillende ontwerpen met het bouwsysteem worden gerealiseerd. De bestaande, asbesthoudende gevels, worden gesaneerd door Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken b.v. waarmee wij samen de tender zijn ingegaan.

De werkzaamheden zijn verdeeld in een ‘’binnen trein’’ en ‘’buiten trein’’. Als eerste worden de interieurs van de woningen vernieuwd. Daarna de trappenhuizen en de bergingen, waar eveneens veel asbest gesaneerd dient te worden. En daarna wordt de gevel aangepakt naar het ontwerp van één van de architecten.

Bij het na isoleren van de bestaande HSB gevels worden deze voorzien van nieuwe kunststof kozijnen, nieuw achterhout en 5cm extra isolatie. Daarvoor wordt het stijl- en regelwerk opgedikt waarna de gevelbeplating er op kan. De verspreide locaties, verschillend ontwerpen en diversiteit aan complexen in de binnenstedelijke omgeving maakt het een uitdagend project verteld uitvoerder Arjan Verwoert: ‘’Het binnenstedelijk werken in samenspel met de bewoners is echt gaaf om te doen’’.
Met die uitspraak kunnen wij het alleen maar eens zijn!

Deel dit

Blijf Op De Hoogte

Schrijf je in voor ons nieuwsmagazine

stay informed