Update: grootschalige renovatieproject Smitsveen Soest

In oktober 2022 zijn we in Soest gestart met de grootschalige interieur renovatie van 164 appartementen voor Portaal in de wijk Smitsveen. Dit project hebben wij samen met Portaal ontwikkeld vanuit de ketensamenwerkingsovereenkomst tussen Portaal en Bouwbedrijf Van Dillen.

Tijdens een eerdere fase, waarbij de CV-ketels zijn vervangen, zijn vooruitlopend al de standleidingen voor het riool vervangen en de stijgende kanalen voor de ventilatie uitgebreid. Daardoor kunnen we de nieuwe interieurs (keuken, badkamer en toilet) eenvoudig aansluiten op de nieuwe installaties. 85% van de appartementen krijgt een nieuw interieur en ook de meterkasten worden vervangen. De mechanische ventilatie is omgezet van een individueel- naar een collectiefsysteem. Daardoor worden de onderhoudskosten in de toekomst lager en hebben bewoners van het reguliere onderhoud minder hinder.

Het geheel van werkzaamheden vindt plaats in bewoonde staat. Om het complex op het gebied van veiligheid ook te verbeteren wordt alle verlichting uitgevoerd conform PKVW. En ook worden nieuwe uitzetramen geplaatst, met een betere isolatie waarde. De appartementen van de eerste verdieping krijgen nog een energetische verbetering. Want de plafonds van de bergingen worden voorzien van isolatie. Wat deze bewoners een geïsoleerde vloer oplevert.

De eerste woningen zijn inmiddels naar tevredenheid opgeleverd. Gemiddeld genomen zijn er minder dan twee opleverpunten per woning. Een prestatie waar we met alle ketenpartners trots op mogen zijn! Een vervolg van nog eens 164 appartementen in dezelfde wijk is in bespreking, om ook uitgevoerd te worden.

Deel dit

Blijf Op De Hoogte

Schrijf je in voor ons nieuwsmagazine

stay informed