Transformatie van kantoor naar opvang locatie

Van kantoor naar opvang locatie voor 286 Oekraïense vluchtelingen in 5 maanden tijd. Een snelle race met enkele horden is succesvol gelopen. Het gebouw is opgeleverd aan opdrachtgever Gemeente Utrecht.

De transformatie van het gebouw is snel gegaan. Vanaf de opdracht in februari 2022 tot aan de oplevering was het doorzetten voor het complete projectteam. Er waren verschillende uitdagingen, zoals materiaal transport bij het drukke kruispunt van voetbalstadion De Galgenwaard, beperkte ruimte rondom het gebouw, een korte tijdsplanning en aanvullende werkzaamheden die na het sloopwerk tevoorschijn kwamen. In de afgelopen 5 maanden is de complete indeling van het gebouw vernieuwd, nieuwe installaties aangebracht en sanitair ruimtes gecreëerd.

Wat korte getallen om deze uitdaging meer te duiden:
·        4.500 m2 coatingvloer afwerking aangebracht;
·        8.000 m2 wanden voorzien van afwerking;
·        4,5 km plint aangebracht;
·        4.000 m2 akoestisch spuitwerk op de plafonds aangebracht.

Ten gunste van de bouwsnelheid is er gekozen om de coating van de vloerafwerking (van de compleet gestripte verdiepingen) in één keer aan te brengen, af te dekken en daarna de metal stud wanden er op aan te brengen. Anders hadden we over 5 verdiepingen steeds ruimten moeten afsluiten terwijl er 70 vaklieden in het gebouw bezig zijn.

Deze mooie uitdaging deden wij niet alleen. Vele onderaannemers hebben mee geholpen het succes waar te maken. Vooral de samenwerking met Gemeente Utrechtrijpstra versseput architecten rijpstraE.T.I.B. van Barneveld B.V., Ruitenbeek project afbouw en Blankespoor Installatietechniek Putten is zeer goed verlopen.

Deel dit

Blijf Op De Hoogte

Schrijf je in voor ons nieuwsmagazine

stay informed