Oplevering nieuwbouwproject gymzaal Terwijde Utrecht

Wij leggen net de hamer neer en het sport en spel kan beginnen.

De nieuwe gymzaal aan de Ella Fitzgeraldplein 291 in Terwijde te Utrecht is opgeleverd. In het afgelopen jaar hebben wij voor Vastgoedorganisatie Utrecht de nieuwbouw mogen realiseren van deze gymzaal midden in Leidsche Rijn.

De nieuwe gymzaal is gebouwd met een staalconstructie en kalkzandsteen met daar omheen houtskeletbouwelementen. In het ontwerp van Mosaik Architecten is veel aandacht voor duurzaamheid. Het gebruik van houtmaterialen en begroeiing in de gevels, maar ook het groendak en het geïntegreerd zonnepaneel dak geeft uitdrukking daaraan. Maar ook achter de zichtbare componenten komt de duurzaamheid terug. Zoals de houtskeletbouw elementen die we gebruiken om het gebouw snel wind- en water dicht te maken.

De complexe installatie die met een minimaal energiegebruik voor een gezond binnenklimaat zorgt. De uitdaging in het project zat vooral bij de combinatie van de diverse bouwsystemen. Staalconstructie, speciale MBI stenen, groene gevel, prefab elementen etc. dit maakt het werk divers. Het gebouw is in 8 effectieve maanden gerealiseerd. De uitdaging om binnen het beschikbare budget een toekomst bestendig volledig energie neutraal gebouw te realiseren is gelukt al zeggen we het zelf.

 

Deel dit

Blijf Op De Hoogte

Schrijf je in voor ons nieuwsmagazine

stay informed